مواد معدنی موجود در قارچ
قارچ غنی از مواد معدنی است که معمولاً به شکل انواع نمک ها در قارچ وجود دارد. این مواد عبارتند از : کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، ید، آهن، مس، مولیبدن، گوگرد، کلر، منیزیم، منگنز و غیره. مواد معدنی به تکوین نسوج بدن کمک می کند. مایعات درون بدن را تنظیم می کند و نقش های مختلف دیگری در بدن دارند. مثل ویتامین، به مقدار کم مورد نیاز بدن بوده و نقش حیاتی در حیات انسان دارند. این مواد که به طور روزانه از بدن از طریق کلیه، روده و پوست دفع می شوند ،لازم است روزانه وارد بدن شوند. این مواد ممکن است به صورت ترکیبات آلی و غیرآلی در بدن وجود داشته باشند . ترکیبات ارگانیک عبارتند از فسفوپروتئین ها، فسفولیپیدها، هموگلوبین، تیرکسین و ترکیبات غیر آلی شامل کلرورسیدم، فسفات کلسیم و یون های خاص آزاد. این مواد معدنی مهم در انواع قارچ های خوراکی وجود دارند. مواد معدنی موجود در قارچ به سه گروه مهم زیر تقسیم می شوند: مواد معدنی ماژور یا مواد معدنی ماکرو: ماکرومینرال ها عبارتند از کلسیم، فسفر سدیم و کلر، این مواد به میزان زیاد حداقل ۱۰۰ میلی گرم در روز مورد نیاز بدن هستند.
مواد معدنی مینور: این مواد به میزان کم در حدود چند میلی گرم مورد نیاز بدن هستند و این مواد عبارتند از آهن، گوگرد و منیزیم که در عین کم بودن از نظر مقدار، نقش مهمی در بدن انسان دارند. مواد با مصرف ناچیز (Traceelements یا Mine minerals) این مواد به مقدار کم مورد نیاز بدن هستند و عبارتند از ید، مولیبدن و روی.
نقش مواد معدنی در بدن
مواد معدنی مختلف در انواع قارچ خوراکی یافت می شوند که نقش مهم این مواد به شرح زیر است:
۱ – اجزای اصلی تشکیل دهنده استخوان، دندان، بافت های نرم، عضلات، خون وسلول ها عصبی هستند.
۲ – به تنظیم فعالیت اعصاب هنگام انسباط و انقباض عضلات کمک می کنند.
۳ – به تنظیم مایعات با پایه اسیدی در بدن کمک می کنند.
۴ – تعادل آبی را به کمک فشار اسمزی برقرار و نفوذپذیری آب در سلول های بدن را تنظیم می نمایند.
۵ – به مراحل هضم غذا در بدن کمک می کنند.
۶ – قسمت ساختاری مولکول ها، هورمون ها و آنزیم ها را تشکیل می دهند.
۷ – به عنوان فعال کننده های آنزیم ها و اکسیداسیون سلولی فعالیت می کنند.
نیازهای بدن به مواد معدنی
بدن برای انجام فعالیت قسمت های مختلف نیاز به مواد معدنی دارد. قسمت های مختلف بدن، علائم کمبود مواد معدنی را به اشکال مختلف نشان می دهند. علائم کمبود موادمعدنی در جدول زیر نشان داده شده است:
به طورکلی قارچ حاوی مقدار چشمگیری فسفر، سدیم، پتاسیم و مقدار کمتری آهن و کلسیم، به علاوه حاوی مقدار ناچیزی کارنیم، سلنیم وسرب است.